online sieraden kopen zinin sieraden
Welke werking hebben paarse edelstenen?

Welke werking hebben paarse edelstenen?

Eigenlijk hebben alle edelstenen bepaalde krachten die jou kunnen ondersteunen in jouw ontwikkeling. Ook paarse edelstenen hebben deze speciale krachten. Paarse of violet edelstenen hebben een positieve werking op de longen. Daarnaast versterken paarse edelstenen de hersenprestatie. Dat komt doordat de paarse edelstenen ervoor zorgen, dat er meer zuurstof wordt aangevoerd in de hersenen. Op de psyché hebben paarse edelstenen ook al een positieve werking: het dragen van paarse edelstenen werkt bevrijdend.

Zijn er verschillende paarse edelstenen?

Er zijn een aantal paarse edelstenen die alleen in die kleur voorkomen. Daarnaast is er een aantal bekende en minder bekende paarse edelstenen die ook in andere kleurschakeringen voorkomen. We noemen er hier onder een aantal en lichten de opvallendste toe.

Amethist
De meeste bekende onder de paarse edelstenen is waarschijnlijk de amethist. Deze dankt zijn prachtige paarse kleur voornamelijk aan de sporen van ijzer en titaan. De Amethist komt voor in geode, dan ziet het er uit als een opengespleten rots met wanden van wit, en naar binnen toe paars. De paarse edelstenen worden verder geslepen verwerkt in allerlei objecten die je als decoratie kunt gebruiken. Verder worden er hangers, kralen, ringen, oorbellen, maar ook prachtige beeldjes en pendels mee gemaakt.

Enkele paarse edelstenen uitgelicht:

Paarse fluoriet
Een bijzondere is paarse fluoriet. Deze paarse edelstenen zijn in hun meest zuivere vorm namelijk helemaal niet paars, maar wit. De kleur van deze paarse edelstenen wordt veroorzaakt doordat hij verschillende spoorelementen kan bevatten. Het paarse fluoriet past bij nieuwe mogelijkheden, techniek en informatica.

Ametrien
Ametrien is eigenlijk een mengsel van twee edelstenen: de paarse edelstenen van amethist en citrien vloeien in de ametrien naadloos in elkaar over. De kracht die deze paarse edelstenen hebben zit hem dan ook in het samenkomen van dingen, zaken of mensen, hij kan helpen bij het overbruggen van schijnbare tegenstellingen. Overigens kunnen deze paarse edelstenen ook meer naar het geel neigen, dan overheerst de citrien.

Charoiet
Deze minder bekende paarse edelstenen verdienen eigenlijk juist wat meer aandacht. Zo kan charoiet helpen bij het verminderen van lichamelijke klachten als oorsuizen en krampen, en werken deze paarse edelstenen pijnstillend. Het helpt je bovendien om veranderingen makkelijker te accepteren, en bevordert je wilskracht en spirituele transformatie.

Andere paarse edelstenen

Er zijn een aantal paarse edelstenen die minder vaak voorkomen zoals, Kunziet, Sugiliet en Tugtupiet, maar ook paarse Jade. Wat voor alle edelstenen geldt is dat het een bepaalde spirituele werking heeft. Door deze te combineren in sieraden heb je de edelsteen altijd bij je.

Wil je onze collectie edelstenen sieraden bekijken of zoek je andere sieraden? 

reacties op “Welke werking hebben paarse edelstenen?

Geen reacties

Plaats een reactie

Pak je korting !

Wil jij op de hoogte blijven van onze
nieuwste aanwinsten en toffe winacties?

Vul je gegevens in en ontvang als
bonus een kortingscode van 10%
 

naam

E-mailadres


Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN