online sieraden kopen zinin sieraden
Welke sieraden passen bij jou? Deel 3 kettingen

Welke sieraden passen bij jou? Deel 3 kettingen

Diverse maten kettingen

Houd jij van korte halskettingen? Of juist van lange kettingen die tot je navel komen? Over het algemeen zijn kettingen tussen 25 en 100 cm lang. Om de juiste ketting te kunnen kiezen, is het belangrijk om te weten hoelang een halsketting valt.

Kettingen van:

  • 25-40 cm worden chokers genoemd en zitten strak rond je hals;
  • 40-45 cm hangen net boven of op je sleutelbeen;
  • 45-50 cm hangen op of net onder je sleutelbeen;
  • 50-60 cm komen tot net boven of op de boezem;
  • 60-70 cm komen rond het midden van de boezem uit;
  • 70-90 cm hangen op of over de boezem;
  • 90-100 cm komen onder de boezem;
  • meer dan 100 cm hangen tot onder de navel.

In mijn blog van 27-2-2018 heb ik je verteld hoe je kunt bepalen welke vorm jouw gezicht heeft en welke ketting bij jouw gezichtsvorm past. Nu gaan we nog een stukje verder door ook naar jouw nek, lengte en lichaamsomvang te kijken. Eerst een stukje herhaling over je gezichtsvorm. 


 

Welke ketting past bij mijn gezichtsvorm?

Rond gezicht: lengte ketting 65-90 cm, afhankelijk van je lichaamslengte. Deze kettingen laten je kaaklijn wat langer lijken, waardoor je gezicht minder rond lijkt. Kies bewust geen ronde vormen of korte kettingen.
Vierkant gezicht : Kettingen die in een U- of V-vorm vallen, staan het mooist. Denk aan een lengte van tussen 40 en 45 cm (afhankelijk van je lichaamslengte).

Diamant en hartvorming gezicht
: lengte ketting 25-45 cm
. Korte halskettingen en chokers geven je kin een wat zachtere vorm. Vrouwen met een diamantvormig gezicht hebben vaak een korte hals en zullen dan ook een choker moeten kiezen die op het sleutelbeen
of iets lager valt.

Hoekig en lang gezicht: lengte ketting 25-45 cm
. Korte kettingen en chokers laten je kaaklijn korter lijken en maken de hoeken van je gezicht wat zachter. Een hoge choker heeft dit effect, maar dan moet de hals wel lang zijn. Kettingen die in een U-vorm vallen, staan het mooist. Denk aan een lengte van tussen 40 en 45 cm (afhankelijk van je lichaamslengte).
Triangel : Een iets langere ketting die in een U-vorm valt, flatteert je gezichtsvorm.

Ovaal gezicht
: Bij een ovaal gezicht passen alle kettinglengtes. Een choker staat net zo goed als een streng parels of een ketting die in een V-vorm valt. Let op, je kapsel en je neklengte zijn bepalend voor wat mooi staat. Bij een lange nek kan je kiezen voor korte kettingen, zowel in ronde als hoekige
vormen. Bij een kort kapsel dat breedte geeft in je gezicht kan je beter grove ronde vormen vermijden
.

Welke ketting past bij mijn nek?

Gebruik nauwsluitende, korte kettingen alleen bij een slanke hals. Een korte, dikke hals ziet er erg opgekropt uit bij krappe, korte kettingen. Bij een dikke hals en een rond gezicht staan lange kettingen beter. Het richt de blik naar beneden en suggereert meer lengte van gezicht en hals.
Heb je een slanke hals en wil je een choker kopen? Neem dan de tijd om de omtrek van je nek op te meten. Dit gaat het makkelijkst met een meetlint. Heb je geen meetlint? Gebruik dan een touwtje en meet vervolgens dit touwtje met een rolmaat. Om ervoor te zorgen dat je choker comfortabel zit, tel je zo’n vier centimeter op bij de lengte van je nek.

 

Welke ketting past bij mijn lichaamslengte?

Ben je klein (korter dan 161 cm): draag dan een korte ketting. Een lange ketting zal je korte lichaam benadrukken, waardoor je er nog korter uitziet. Heb je toch een mooie lange ketting liggen, sla deze dan meerdere keren om of leg er een knoop in.
Heb je een gemiddelde lengte (162 cm -170 cm), dan passen vrijwel alle kettinglengtes bij jou, behalve als je plus size bent. Kettingen dragen die eindigen op je borsten is dan geen goed idee.
Ben je lang (
langer dan 170 cm): dan is het erg mooi om lange kettingen te dragen. Een korte ketting legt juist het accent op je lange lichaam.
Een ketting is de perfecte manier om dingen aan je figuur op te laten vallen of om juist het accent te verleggen.


Welke ketting past bij mijn lichaamsomvang?

Een ketting is de perfecte manier om dingen aan je figuur op te laten vallen of om juist het accent te verleggenHeb je een kleine borstomvang? Vermijd dan dikke kettingen met grote hangers. Wanneer je dikke kettingen draagt, benadrukt dit juist hoe plat je borst is. Juist lange en dunnen halskettingen staan jou mooi. Ook lange multistring kettingen staan goed.
Ben je trots op jouw borsten of wil je ze juist accentueren, kies dan voor een ketting met een gemiddelde lengte (tussen de 50-80 cm). Als je grote borsten hebt die je minder wilt laten opvallen, kies dan een ketting tot 50 cm. Een grove bouw vragt vanzelfsprekend om grotere motieven en grovere materialen. Een tenger postuur zou daardoor juist overschaduwd worden, mooie en gedetailleerde sieraden zijn dan geschikter.

  Handig: Op onze website kun je bij kettingen m.b.v. een filter aangeven welke lengte ketting je zoekt.

 

reacties op “Welke sieraden passen bij jou? Deel 3 kettingen

Geen reacties

Plaats een reactie

Pak je korting !

Wil jij op de hoogte blijven van onze
nieuwste aanwinsten en toffe winacties?

Vul je gegevens in en ontvang als
bonus een kortingscode van 5%
 

naam

E-mailadres


Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN