online sieraden kopen zinin sieraden
Welke sieraden passen bij jou? Deel 2 oorbellen

Welke sieraden passen bij jou? Deel 2 oorbellen

Welke oorbellen passen bij mijn gezichtsvorm?

In mijn blog van 27-2-2018 heb ik je verteld hoe je kunt bepalen welke vorm jouw gezicht heeft. Aan de hand van jouw gezichtsvorm kun je nu bepalen welk type oorbellen het best bij jou past. Een vuistregel hierbij is om oorbellen te kiezen die contrasteren met je gezichtsvorm. Dus geen ronde oorbellen kiezen bij een rond gezicht. Verkeerde keuzes benadrukken deze gezichtsvormen nog eens extra.

 

1. Rond: lange slanke oorbellen laten je gezicht langer lijken. Vermijd ronde vormen. Oorbellen mogen hangertjes zijn, bij een lange nek niet te lange oorbellen. Oorbellen met bedels zullen je mooi staan, of druppelvormige oorbellen. Je gezicht zal hierdoor langer lijken.

2.
Vierkant: draag oorbellen die langer zijn dan dat ze breed zijn. Vermijd vierkante vormen.

:

3. Diamantvormig: draag oorbellen die van boven smal zijn en breed uitlopen, maar ook oorstekers en kleine oorbellen die dicht tegen het gezicht liggen zijn een goed idee. Vermijd oorbellen die dezelfde (diamant)vorm hebben als je gezicht of waarvan het breedste punt bij je oor valt.

4. Hartvormig: Kies voor modellen die het tegenovergestelde zijn van je gezichtsvorm. Dus: smal bovenaan en breder onderaan. O
orbellen met een triangel- of druppelvorm voegen volume toe aan het smalste deel van je gezicht en brengen het zo in balans.

Diamant  en hartvormig


5. Rechthoekig: zachte afgeronde vormen verzachten het hoekige van je gezicht. Vermijd oorbellen die tot voorbij je kin komen.

6. Lang: draag opvallende oorstekers die het oog naar boven leiden en je ogen laten sprankelen en vermijd lange slanke oorbellen.7. Triangel: bij deze gezichtsvorm staan oorbellen die van boven breder zijn en smal toelopen en kleine tot medium (afge-)ronde oorstekers het mooist. Vermijd triangelvormige oorbellen.8. Ovaal: alle vormen staan goed bij deze gezichtsvorm, maar met name
‘bengelende’ oorbellen staan prachtig. Kijk uit met té lange oorbellen tot onder je kin: die maken je gezicht extra lang.


Welke oorbellen passen bij mijn haarlengte?

Lang haar: Bij lang haar zijn de oorbellen minder zichtbaar, draag daarom het haar uit het gezicht. Ronde oorbellen zijn geschikt, maar ook creolen. Opvallende, dominante oorbellen kunnen ook gedragen worden bij los haar. Omdat het haar er overheen valt, is er soms slechts een glimp zichtbaar van de oorbel. Dit zorgt voor een geraffineerd effect. Bij opgestoken haar staan lange, glinsterende oorbellen heel mooi en chique. Maar ook fijne glinsterende oorknoppen met zirkonia of diamant en creolen met of zonder steentjes.

Middellang haar: Bij middellang haar kunnen bijna alle soorten en vormen oorbellen gedragen worden. Het dragen van oorbellen die langer zijn dan de haarcoupe, kunnen voor een speciaal effect zorgen.

Kort haar: Het beste staan creolen of ronde oorbellen, evenals oorknopjes of oorbellen met parels. Kijk wel naar de stijl van het kapsel. Bij een klassiek kapsel staan kleinere oorknopjes of oorbellen met parels. Bij moderne kapsels zijn meer varianten geoorloofd. Bij trendy kapsels kunnen meerdere vormen en soorten oorbellen gedragen worden. Ook het dragen van meerdere oorbellen in één oor staat leuk. Bij asymmetrische kapsels kan ook een lange en een korte oorbel gedragen worden; dit geeft een heel speciaal effect en benadrukt de coupe.

Welke oorbellen passen bij mijn lichaamslengte?

Klein – (korter dan 161 cm): Oorbellen brengen de aandacht naar boven en laten jou langer lijken. Jouw gezichtsvorm en gezichtstrekken bepalen welk model oorbellen je het mooist staan.

Gemiddeld – (162 cm -170 cm): voor jou zijn er legio mogelijkheden voor oorbellen. Sieraden die bij jou passen? Houd rekening met je gezichtsvorm en gezichtstrekken, maar uiteraard speelt ook je haarstijl een rol.

Lang – (langer dan 170 cm): Lange en bengelende oorbellen staan prachtig bij lange vrouwen, omdat er genoeg ruimte is tussen de oorlel en de schouders. Kleine oorknopjes zijn geen goed idee, ze lijken snel ‘verloren’ op een lange vrouw.

reacties op “Welke sieraden passen bij jou? Deel 2 oorbellen

Geen reacties

Plaats een reactie

Pak je korting !

Wil jij op de hoogte blijven van onze
nieuwste aanwinsten en toffe winacties?

Vul je gegevens in en ontvang als
bonus een kortingscode van 10%
 

naam

E-mailadres


Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN