hippe en trendy sieraden kopen

Paracord armbanden

Wat is paracord?

Paracord is nylon koord dat bestaat uit een kern van draden in een geweven nylon mantel. Gedurende de tweede wereldoorlog werd paracord (550) gebruikt voor de dragende lijnen van parachutes. Na een parachutelanding werd het touw van de parachute afgesneden en gebruikt voor allerlei doeleinden.
Tegenwoordig wordt paracord gebruikt bij bergbeklimmen, zeilen, kamperen en voor bracelets, die dan survival bracelet genoemd worden. De bedoeling is dat je bij nood de armband uit elkaar haalt en gebruikt, om jezelf te redden. In een armband met een omtrek van 21 cm is al gauw 4 meter koord verwerkt, afhankelijk van de soort knoop.


Toepassingen van paracord zijn:

Herstel gescheurde kleding, reparatie van gebroken materiaal.klerenlijn maken, schoenveters vervangen, om dingen vast te binden aan  je rugzak, een slinger om een steen te gooien, een vislijn, een visnet van de interne strengen, eten ophangen om te beschermen tegen dieren, bind een noodgeval etc. 

Kleur
Sorteer op:
 
Paracord armband Nature


InStock
10.50

Paracord armband Cobra


OutOfStock
12.50

 
Pak je korting !

Wil jij op de hoogte blijven van onze
nieuwste aanwinsten en toffe winacties?

Vul je gegevens in en ontvang als
bonus een kortingscode van 10%
 

naam

E-mailadres


Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN